Seekordses LABRISe podcastis räägime glükoalkaloidide ehk taimemürkide teemal

„Uudishimu labori“ kuuendas episoodis keskendume glükoalkaloididele – taimemürkidele, mida leidub näiteks kartulites. Liigne glükoalkaloidide kogus toidus võib inimese tervist kahjustada.

Teemat avab LABRISe riskihindamise juhtivspetsialist Jüri Ruut, kes räägib:

  • Mis täpsemalt on glükoalkaloidid ning kuhu ja miks need tekivad?
  • Kuidas aru saada, et kartulis on liiga palju glükoalkaloide?
  • Kuidas liigne glükoalkaloidide sisaldus toidus võib inimese tervist mõjutada?
  • Kuidas ennetada glükoalkaloidide teket kartulite hoiustamisel ja nendest toidu valmistamisel?

Saate kestus on 15 minutit.

Podcasti saab kuulata:

Kuula kindlasti ka meie eelmisi podcaste, mis räägivad näiteks toidu lisaainetest ehk e-ainetest (5. osa) ning ohtlikest taimekahjustajatest (4. osa). Leiad need meie kanalitest Youtube'is ja Spotify’s.

Lisainfo:
Anne Rebenits
kommunikatsioonispetsialist
tel 5667 8286
e-post anne.rebenits[at]labris.agri.ee

38
59