Seekordses LABRISe podcastis räägime glükoalkaloidide ehk taimemürkide teemal
„Uudishimu labori“ kuuendas episoodis keskendume glükoalkaloididele – taimemürkidele, mida leidub näiteks kartulites. Liigne glükoalkaloidide kogus toidus võib inimese tervist kahjustada.
Teemat avab LABRISe riskihindamise juhtivspetsialist Jüri Ruut, kes räägib:
- Mis täpsemalt on glükoalkaloidid ning kuhu ja miks need tekivad?
- Kuidas aru saada, et kartulis on liiga palju glükoalkaloide?
- Kuidas liigne glükoalkaloidide sisaldus toidus võib inimese tervist mõjutada?
- Kuidas ennetada glükoalkaloidide teket kartulite hoiustamisel ja nendest toidu valmistamisel?
Saate kestus on 15 minutit.
Podcasti saab kuulata:
- Youtube: https://youtu.be/qKtqyhBkfck
- Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/labris-est/episodes/Glkoalkaloidid-ehk-taimsed-mrgid-ja-kuidas-neid-vltida-e2nvuns
Kuula kindlasti ka meie eelmisi podcaste, mis räägivad näiteks toidu lisaainetest ehk e-ainetest (5. osa) ning ohtlikest taimekahjustajatest (4. osa). Leiad need meie kanalitest Youtube'is ja Spotify’s.
Lisainfo:
Anne Rebenits
kommunikatsioonispetsialist
tel 5667 8286
e-post anne.rebenits[at]labris.agri.ee
38
59