LABRISe podcast toidu lisaainetest ehk e-ainetest
Podcasti „Uudishimu labor“ seekordseks saatekülaliseks on LABRISe asedirektor riskihindamise alal, Mari Reinik. Ta räägib meile toidu lisaainetest ehk e-ainetest.
Saame vastused näiteks sellistele küsimustele nagu:
• Mis on toidu lisaained ja miks neid toitudes kasutatakse?
• Mis vahe on toidu lisaainetel ja toidulisanditel?
• Millised on kõige levinumad toidu lisaained ja nende funktsioonid?
• Kas toidu lisaained on tarbimiseks ohutud ja kuidas seda ohutust kontrollitakse?
• Kas suhkruasendajad on tegelikult tervisele halvemad, kui tavaline valge suhkur?
• Kas on toidu lisaained, mida kindlasti vältima peaks?
• Kuidas märgistatakse toidu lisaained pakenditel ja miks see on oluline?
• Kas on olemas looduslikke alternatiive sünteetilistele toidu lisaainetele?
• Kas ja kuidas saavad tarbijad ise jälgida toidu lisaainete tarbimist?
• Kuidas mõjutavad toidu lisaained meie üldist tervist ja heaolu?
• Kas toidu lisaainete reguleerimisel on riikide vahel erinevusi?
Podcasti saab kuulata:
- Youtube'is: https://youtu.be/vV2bXxkkMnY?si=i81WqanXDiOde64F
- Spotify's: https://open.spotify.com/episode/2pnVYZAkivNQUfSWBu3684?si=1erMoCcuQmOeob3_GficdQ
Põnevat kuulamist!
Lisainfo:
Anne Rebenits
kommunikatsioonispetsialist
tel 5667 8286
e-post anne.rebenits[at]labris.agri.ee