„Uudishimu labori“ kuuendas episoodis keskendume glükoalkaloididele – taimemürkidele, mida leidub näiteks kartulites. Liigne glükoalkaloidide kogus toidus võib inimese tervist kahjustada....
Podcasti „Uudishimu labor“ seekordseks saatekülaliseks on LABRISe asedirektor riskihindamise alal, Mari Reinik. Ta räägib meile toidu lisaainetest ehk e-ainetest.
Saame vastused näiteks ...
22. mail 2024. a kaitses LABRISe riskihindamise osakonna loomatervise valdkonna peaspetsialist Triin Tedersoo Eesti Maaülikoolis edukalt väitekirja teemal „Kampülobakterid värskes kanabro...
15. mail 2024. a kaitses LABRISe riskihindamise osakonna loomatervise valdkonna juhtivspetsialist Age Kärssin Eesti Maaülikoolis edukalt väitekirja teemal "Eesti metsloomadel esinevad Tri...
BfR (Saksamaa Riskihindamise Föderaalne Instituut) on uuendanud oma soovitusi riskigruppide toitlustamiseks.
Toiduga seotud nakkused ja mürgistused (mürgistused) kujutavad erilist ohtu v...
Valminud on LABRISe podcasti „Uudishimu labor“ uus osa, mis on ajendatud üleeuroopalisest taimetervise teavituskampaaniast.
Podcastis räägib PTA taimetervise nõunik Ülle Metsman meile se...
Teist aastat järjest toimuv üleeuroopaline taimetervise teavituskampaania suurendab teadlikkust taimetervise ja igapäevaelu tihedast seotusest ning julgustab inimesi taimede tervist hoidm...
Neljapäeval, 18. aprillil toimus LABRISes kohtumine Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) lihatoimkonna liikmetega. Tegemist on LABRISele väga olulise partneriga, kuna koda ühendab ena...
Projekt „“Koordineeritud seiresüsteemi loomine ühe tervise lähenemisviisi alusel” („Setting up a coordinated surveillance system under the One Health approach“, lühendatult OH4Surveillanc...