Seoses renoveerimistöödega LABRISe instrumentaalanalüüsi osakonnas Tartus on meil palve võimalusel mitte saata laborisse gaaskromatograafilisi analüüse nõudvaid proove ajavahemikus 24....
Suitsutuspreparaate kasutatakse toidus suitsuse maitse andmiseks alternatiivina traditsioonilisele suitsutamisele. Preparaate lisatakse liha-, kala- ja piimatoodetele, kuid neid võib leid...
Euroopa Toiduohutusamet ja Euroopa Komisjon alustavad Eestis ja veel 11 Euroopa riigis kampaaniat #PlantHealth4Life, mille eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust taimetervisest ning selles...
Rahvusvaheline Vähiuuringute Agentuur (IARC) ja Maailma Terviseorganisatsiooni juures olev Lisaainete Ekspertkomitee (JECFA) avaldasid teineteisest sõltumatud hinnangud toidu lisaaine asp...
Alates 5. juulist 2023 kehtivad LABRISe hinnakirjas muudatused.
Muudatustena lisandub hinnakirja 10 uut analüüsi, muutub 4 analüüsi hind ja 3 analüüsi/teenuse nimetus ning hinnakirjast e...
Maikuus toimusid kõigis LABRISe laborites Eesti Akrediteerimiskeskuse (EAK) korralised järelevalvevisiidid. EAK hindamisrühma järeldus oli, et laborid vastavad jätkuvalt akrediteerimisnõu...
Polütsüklilised aromaatsed süsivesinikud (PAH) on arvukas klass kahest või enamast kondenseeritud aromaatsest tsüklist koosnevatest ühenditest. Kuna PAH-id on genotoksilised kantserogeeni...
Euroopa Toiduohutusamet (EFSA) avaldas 2023. aasta 19. aprillil ohutushinnangu bisfenool A (BPA*) kasutamisele toiduga kokkupuutuvates materjalides.
Hiljuti avaldatud ohutushinnangus jõu...
Saaremaalt võetud veeproovides, mida analüüsiti Riigi Laboriuuringute ja Riskihindamise Keskuses (LABRIS), on tuvastatud inimese tervisele ohtlikud E.coli bakteritüved: enterotoksigeenne ...