Harvaesinevad toidupatogeenid
LABRISe Tartu laboris on juurutatud meetodid harvaesinevate bakteriaalsete toidupatogeenide määramiseks.
- Cronobacter spp. tuvastamine
- Campylobacter spp. tuvastamine ja arvuline määramine
- Vibrio parahaemolyticus´e tuvastamine
- Shigella spp. tuvastamine
- patogeense Yersinia enterocolitica tuvastamine
- Shiga-toksiine tootva Escherichia coli (STEC) tuvastamine
- teiste Escherichia coli patotüüpide tuvastamine
Nende mikroorganismide analüüsimisel on kasutusel Rahvusvahelise Standardiorganisatsiooni ISO meetodid ning Euroopa Liidu valdkondlike referentlaborite juhised.
Kontaktid:
Toidumikrobioloogia osakond. Maiu Kuningas: maiu.kuningas[at]labris.agri.ee
Lisainfo:
Olulised toidupatogeenid, Ohtlikkus, kasvuparameetrid, ohjamise võimalused.
https://toiduteave.ee/wp-content/uploads/2019/09/Kokkuv%C3%B5te_toidupatogeenidest_09.09.2019_L%C3%95PLIK.pdf