Keemia ja instrumentaalanalüüsi osakonnad
LABRIS Tartu keemia ja instrumentaalanalüüsi osakondades teostatakse toidu, sööda, vee ning alkoholi kvaliteedi ja ohutuse kindlakstegemiseks erinevaid keemilisi analüüse.
Keemia osakonnas teostatakse järgnevaid analüüse:
- toiduainete energeetiline väärtus
- toitumisalase teabe (energiasisaldus, rasvad sh küllastunud rasvhapped, süsivesikud sh suhkrud, valgud, sool) määramine
- hakkliha kontroll
- kuivaine ja niiskuse määramine
- nitriti ja nitraatide määramine
- pH jookides ja toidus
- rasva määramine
- sensoorne analüüs
- lenduv aluseline lämmastik kalades
ja palju muud.
Instrumentaalanalüüsi osakonnas teostatakse järgnevaid analüüse:
- Akrüülamiid LC-MS/MS meetodil toidus
- Bensoe- ja sorbiinhape toidus ja jookides
- Eeterlikud õlid köömnetes
- Enanthappe triglütseriidid
- Gluteen (gluteenivabad tooted, õlu)
- Kiudainete määramine
- Kofeiin jookides
- Kolesterool
- Magusained
- Mittepiimarasv piimatoodetes
- Suhkrute määramine
- Vitamiinide määramine
- Histamiini määramine
- Metallide määramine
ja palju muud.
Täpsema nimekirja analüüsidest leiate LABRISe hinnakirjast.
Teenuseid osutatakse nii riiklikule kui erasektorile.