Keemia ja instrumentaalanalüüsi osakonnad

LABRIS Tartu keemia ja instrumentaalanalüüsi osakondades teostatakse toidu, sööda, vee ning alkoholi kvaliteedi ja ohutuse kindlakstegemiseks erinevaid keemilisi analüüse.

Keemia osakonnas teostatakse järgnevaid analüüse:

  • toiduainete energeetiline väärtus
  • toitumisalase teabe (energiasisaldus, rasvad sh küllastunud rasvhapped, süsivesikud sh suhkrud, valgud, sool) määramine
  • hakkliha kontroll
  • kuivaine ja niiskuse määramine
  • nitriti ja nitraatide määramine
  • pH jookides ja toidus
  • rasva määramine
  • sensoorne analüüs
  • lenduv aluseline lämmastik kalades
    ja palju muud.

Instrumentaalanalüüsi osakonnas teostatakse järgnevaid analüüse:

  • Akrüülamiid LC-MS/MS meetodil toidus
  • Bensoe- ja sorbiinhape toidus ja jookides
  • Eeterlikud õlid köömnetes
  • Enanthappe triglütseriidid
  • Gluteen (gluteenivabad tooted, õlu)
  • Kiudainete määramine
  • Kofeiin jookides
  • Kolesterool
  • Magusained
  • Mittepiimarasv piimatoodetes
  • Suhkrute määramine
  • Vitamiinide määramine
  • Histamiini määramine
  • Metallide määramine
    ja palju muud.

Täpsema nimekirja analüüsidest leiate LABRISe hinnakirjast.

Teenuseid osutatakse nii riiklikule kui erasektorile.